Кастрева: 1700 ученици от София искат да учат онлайн

Преобладаващата част от децата обаче искат да се върнат в клас
4 фев 2021 08:43,
27
Кастрева: 1700 ученици от София искат да учат онлайн
Снимка: БГНЕС

След няколко месеца, прекарани пред компютри и таблети в онлайн учебни часове, от днес първи в класните стаи се връщат седмокласници, осмокласници и бъдещите абитуриенти.

В София постепенно забелязваме, че с увеличаване броя на карантинираните се увеличава и броят на желаещите да преминат в електронна среда. Към този момент регионално управление е разрешило на 1700 ученици да учат дистанционно. Това заяви пред БНТ Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието в София.

Още по темата
"Всички трябва да бъдем внимателни по отношение на общуването в училищата и най-вече да се доверим на решението на здравните власти. Бих искала родителите да са спокойни, защото ние бързо реагираме", коментира още Кастрева.

"Нашата обратна връзка е, че преобладаващата част от децата биха искали да се върнат в клас. За тях общуването в тяхната среда е нещо естествено и желано", каза още Ваня Кастрева.

Тя заяви, че се надява всички директори да спазват общите здравни правила и заповедите на министъра на здравеопазването и образованието.

"Карантинираните ученици са малко над 1 000. След връщането на малките ученици – от 1-ви до 4-ти клас, бройката постепенно започва да се повишава плавно, но това е процес, който здравните власти наблюдават. Оттук нататък трябва да бъдем много внимателни при анализирането на данните. Решенията за връщането на учениците се вземат на база анализите и препоръките, изписани в заповед на министъра на здравеопазването", обясни Кастрева.

Тя допълни, че от 17 000 учители до момента са тествани над 2 000. Ваксинираните учители са над 500. Но преди да се сложи ваксината, е добре първо да има тест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
ко? не! преди 3 години
"...Робинзон Крузо е само един от авторите, които са в шести клас", заяви Кастрева."............................................................................................Таз калинка "умна" още ли е начело на нещо? И учи децата ни?
20
1
 
4
 
! Отговори
А ние преди 3 години
искаме да минеш офлайн, че ни омръзна от простотии и недомислици.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кастрева върви по стъпките на баба Янка Такева, а тя по стъпките на баба Цола Драгойчева, като я настига бързо. Памперси трябва , а не думи....
18
9
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Вирус няма, НОЩ са за съд и разстрел.Стоенето с маска по 7 часа на ден ще докара на децата много по-сигурна "племония" от всеки грип. За астми и ХОББ да не говорим.
17
0
 
10
 
! Отговори
Anonymous преди 3 години
Кастрева е пример за зависима и полукомпетентна, но напомпана със самочувствие, доживотна бюрократка на висша длъжност, която почти във всяко интервю говори глупости.Толкова ли няма млади хора, които да сложат на нейно място, махнаха е от МОН, където илагаше цялата система, а сега твори глупости локално в София
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новите Грети Тунгберги :)))
15
3
 
5
 
! Отговори
1-н преди 3 години
И за кво тествате преди да ваксиниратеЗалежават ви тестовете а ваксини немате и е хубаво да се симулира некфа дейност налиАре сиктир беКъде са ви ваксинитеАре се огледайте в съседните държави с население като и Пи малко от нашето колко ваксинирани имаСамо лъжи тука...
14
3
 
3
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
Леле, абе ти на училище ходил ли си?Не ти личи.
13
6
 
6
 
! Отговори
Алоооууу преди 3 години
Едва ли децата искат,по скоро родителите им.Явно здравата са изкукали некой родители.
12
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нашият клас вече са 16 деца от 26. Това е.Детето е 4 клас. 4 от децата с племония. Кой иска да вярва, но вирус има.
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисиркаджийска калинка на държавна хранилка, говори от името на хората. Я марш при тиквата крадлива, да му ги говориш тези неща.
10
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който иска да учи ще учи и онлайн. Този който го мързи няма сила да го накара да учи. А големите им дай само да се сабират и купон яко.Безодговорност пък на родителите е потресна да ги напъхат в стая 30 деца само да не са им в къщи. А отричането на проблема не е решение. Няма вирус е господа къжете го на родните на починалите и на тези дето берат душа в болницата.
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кастрева още ли е там? Тя е несменяема като Янка Такева и Тиквоний. Нямам думи какви допотопни и корумпирани продължават да ръководят образованието и държавата
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смятате ли че някой може да учи качествено и да затвърди наученото при схемата 2 седмици в клас и две седмици онлайн ?Всичко е една пунта мара в скапаната ни държавица!
7
0
 
13
 
! Отговори
Този фейс преди 3 години
До кога? Омръзват вече все едни и същи мумии.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СТИГА ЛЪГАХТЕ БЕ
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тези тестчета за домашна употреба, колко мислите ходят да си правят тест в лаборатория? Само за да ги карантинират, да не са луди?
4
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следите вие, ама само на хартия. Пак ще пламнем и пак ще бъдем в изходна позиция от ноември. Сега за две седмици в училище колкото да си обменят вирусчето, който е бил на ски йубавичко да го разнесе из градския транспорт и в училище и след две седмици отново затваряне. Ние сме пред трета вълна, вие училища отваряте?!?
3
4
 
18
 
! Отговори
Мх преди 3 години
1000 ученици карантинирани! Демек умножете поне по 8 и ще получите една прекрасна скрита заболеваемост! Като опрат до антибиотик, тогава се изсветляват, щото нема мърдане вече!
2
11
 
13
 
! Отговори
Онзи преди 3 години
Т.Е. на 1700 ученици не им се учи. Бас ловя, че имат по 20-30 неизвинени отсъствия.